Единственият сребърен храм в Тайланд се намира в

...
    Единственият сребърен храм в Тайланд се намира в
Коментари Харесай

Сребърният храм - мястото, където не стъпва женски крак

 

  Единственият сребърен храм в Тайланд се намира в Чианг Май -  най-големият и важен град в северната част на страната. На мястото има близо 300 будистки храма.

Един от тях е точно Wat Sri Suphan. Сградата е единствена по рода си, напълно покрита със сребро. Храмът е ситуиран в занаятчийския регион в града. Построен е в края на 15-ти и началото на 16 в.

Вътрешните фрески демонстрират забавна колоборация сред другите течения в будизма. Златната и сребърната скулптури пред храма са  символ на кръстосването сред индуизма и будизма в Тайланд.

Заради остарели будистки правила, в Сребърния храм влизането на дами е неразрешено. Любопитно е, че на гърба на храма са изписани имената на известни столици и градове, като Ню Йорк, Вашингтон, Кайро, Рио де Жанейро, Лисабон.

Сред тях участва и София.

Възможната причина за изписването на градовете върху храма е, че монасите означават всичко, което съгласно тях е от голяма важност за света.

В непосредственост под огромна стряха, над дълги дървени маси  са надвесили глави младите монаси, които се учат да обработват сребро. Отначало монасите употребяват алуминий, до момента в който усъвършенстват уменията си. По тесните улички в близост феновете на среброто могат да намерят доста красиви украшения и сувенири.

Сребърният храм е едно същинско украшение за Чианг Май, което притегля очите и сърцата на туристите с блясъка и достоверността си.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР